Ni har väl inte missat Arbetets artikelserie om “Hiv på jobbet”?

Under Januari 2023 publicerade Tidningen Arbetet en artikelserie om att leva med hiv och fokus på “Hiv på jobbet”.
Hiv-Sverige som sakkunniga har som avsikt att inte använda ord som "hiv-smittade", eller “smittad” då vi anser det vara ett medicinskt språkbruk. Den korrekta termologin är personer som lever med hiv.

10 svar om hiv: Måste kollegan få veta att du är smittad?
Den som lever med hiv behöver inte berätta om det på jobbet. Ingen får heller diskrimineras på grund av sin hiv-status. Arbetet svarar på de vanligaste frågorna om viruset.

Hon var tyst hela arbetslivet – få berättar om hiv på jobbet
Lisbeth i Helsingborg fick sin hiv-diagnos som 53-årig arbetsledare inom städbranschen. Hon berättade aldrig på jobbet. I dag lever tusentals svenskar med viruset, de flesta i arbetsför ålder. Men få vågar berätta på sin arbetsplats.

Gustav Dellhem valde att berätta om sin hiv-hemlighet
Gustav Dellhem var på jobbet när han blev uppringd av smittskyddsenheten. Han valde att direkt berätta för sin chef. För honom var det aldrig ett alternativ att själv bära sin hemlighet.

Yonna Waltersson: Alla ska kunna leva öppet med hiv
Vetenskapen har bemästrat sjukdomen hiv. Nu är det hög tid att övervinna fördomarna, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

LO-ombudsman: Nya las kan slå mot hiv-smittade
Den som lever med hiv riskerar att hamna i kläm hos sin arbetsgivare på grund av risk för ökad korttidsfrånvaro. LO-ombudsmannen Sofie Årdh oroar sig också för att nya las kan drabba hiv-smittade negativt.

Föregående
Föregående

Vi välkomnar en ny medarbetare till Hiv-Sverige

Nästa
Nästa

Nu är det dags att nominera till årets Heders-Red Ribbon