WAD2018

DU KOMMER ALDRIG TRO DINA ÖGON

Sedan 80-talet är det så här vi är vana att se hiv porträtteras och skrivas om i tidningar och andra massmedier. Genom åren har sensationsrubriker och löpsedlar om hiv sålt miljontals lösnummer världen runt och på så vis även format vår bild av hiv. Vi vill med denna kampanj ta tillbaka rubrikerna som massmedia en gång skapade och fylla dem med vår bild av hur livet med hiv ser ut. En bild som vi sällan annars får se, eftersom den inte säljer tidningar. Vi vill samtidigt uppmärksamma och diskutera medias roll och ansvar i att forma och skapa så väl fördomar som fakta. Speciellt i en tid då information flödar ofiltrerad.

WAD!NEWS
WAD2018

INGEN HADE KUNNAT ANA DET SOM HÄNDE SEN

Afsenderlogo-til-FB
WAD2018

DETTA KAN INTE VARA SANT!

Afsenderlogo-til-FB

TESTA DINA KUNSKAPER OM HIV! KAN DU SVAREN PÅ ALLA FRÅGORNA?

FÅ DE SENASTE NYHETERNA FRÅN OSS, PRENUMERERA REDAN IDAG!WAD2018

WAD WORLD AIDS DAY 

Tack för din uppmärksamhet. Detta är en kampanj med anledning av världsaidsdagen World AIDS Day 1 december. Världsaidsdagen är den internationella minnesdagen för hiv och aids i världen. I år är det 30 år sedan dagen instiftades av Världshälsoorganisationen WHO. Åndå behövs den fortfarande lika mycket. Sedan 80-talet är det så här vi är vana att se hiv porträtteras och skrivas om i tidningar och andra massmedier. Genom åren har sensationsrubriker och löpsedlar om hiv sålt miljontals lösnummer världen runt och på så vis även format vår bild av hiv. Vi vill med denna kampanj ta tillbaka rubrikerna som massmedia en gång skapade och fylla dem med vår bild av hur livet med hiv ser ut. En bild som vi sällan annars får se, eftersom den inte säljer tidningar. Vi vill samtidigt uppmärksamma och diskutera medias roll och ansvar i att forma och skapa så väl fördomar som fakta. Speciellt i en tid då information flödar flödar.

Allt du behöver veta om hiv:

• Att leva med hiv idag innebär att leva med en kronisk sjukdom och därmed livslång medicinering.

• Hiv går inte att bota, men dagens mediciner gör att man kan leva ett långt och gott liv med hiv.

• En fungerande vård och medicinering gör att man aldrig insjuknar i aids.

• Dagens effektiva mediciner gör att nivåerna av virus i kroppen minskar till praktiskt taget noll även kallad omätbar virusnivå.

• Vid omätbar virusnivå kan hiv inte längre skada immunförsvaret och kan inte heller överföras till andra vid varken oskyddat sex eller graviditet.

• Alla som lever med hiv i Sverige har rätt till behandling.