Red Ribbon - Röda Bandet

Red Ribbon (Röda Bandet) är den internationella symbolen för medvetenhet om hiv och aids. Red Ribbon skapades 1991 och har sedan dess varit en viktig symbol för hivarbetet. Genom att bära ett Red Ribbon kan du stödja detta arbetet till förmån för personer som lever med hiv.

1991 fick Visual AIDS i New York en idé till en internationell symbol för kampen mot aids. En symbol för solidaritet och tolerans med de som ofta blir diskriminerade av allmänheten – de som lever med hiv och aids. I samma stil som ”Yellow Ribbon” – som var populärt i USA vid den tiden som en symbol för att stödja soldaterna i Gulfkriget – skapades Red Ribbon.

Efter de första evenemangen i New Yorks artistvärld siktade Visual Aids på TONY-prisutdelningen. I en spontan kampanj skickade volontärer brev med Red Ribbons till alla medverkande. Olyckligt nog var filmskådespelaren Jeremy Irons den ende som bar symbolen den kvällen. TV-publiken hade inte blivit informerad om vad den nya symbolen betydde. Numer är nästan alla medvetna om Red Ribbon eller har ett själv. Symbolen kom till Europa påsken 1992 när fler än 100 000 Red Ribbons distribuerades under Freddie Mercury Aidsgalan på Wembley Stadion i London. Fler än 1 miljard människor i över 70 länder världen över såg konserten på TV. Samma dag grundades Red Ribbon International i London.
(källa: Red Ribbon International)

Beställ Red Ribbon-pins

Beställ Red Ribbon-pins via formuläret nedan. Intäkterna går oavkortat till Hiv-Sveriges arbete med att stödja personer som lever med hiv. Kontakta info@hiv-sverige.se för prisinformation vid större beställningar.

Pris samtliga modeller: 25 kr/st

Modell 1

Red Ribbon modell 1

Modell 2

Red Ribbon modell 2

Modell 3

Red Ribbon modell 3

Fraktavgift/porto på 6.40kr tillkommer på beställningar under 125kr. Fri frakt på beställningar över 125kr.
Faktura kan skickas för beställningar till kommuner, landsting, föreningar eller företag. Fakturaavgift om 25kr tillkommer.

Välj modell och fyll i antalet Red Ribbon-pins du vill beställa

Red Ribbon pin modell 1

Red Ribbon pin modell 2

Red Ribbon pin modell 3

Leveransuppgifter

Faktureringsadress


Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPrint this page